Minggu, 28 Juni 2020

Equipment and utensil PKN 5

                               EQUIPMENT AND UTENSIL



1.       NAMA : TILTING PAN


 


a.       FUNGSI : DIGUNAKAN UNTUK MEMASAK MAKANAN DALAM JUMLAH YANG BANYAK
b.      MATERIAL : STAINLESS STEEL
c.       CARA MEMBERSIHKAN :

2.       NAMA : FRYING PAN






a.       FUNGSI : DI GUNAKAN UNTUK MENGGORENG BAHAN ATAUPUN MAKANAN.
b.      MATERIAL : STAINLESS STEEL / LOGAM / BESI
c.       CARA MEMBERSIHKAN  : DILAP, DI BERSIHKAN DENGAN MENGGUNAKAN SABUN KEMUDOIAN DI LAP  BERSIH.


3.       NAMA : FOOD TONG





a.       FUNGSI : DI GUNAKAN UNTUK MENJEPIT MAKANAN, MENGANGKAT MAKANAN.
b.      MATERIAL : STAINLESS STEEL
c.       CARA MEMBERSIHKAN : BERSIHKAN DENGAN AIR SABUN DI LAP KEMUDIAN DI BILAS DENGAN AIR BERSIH LALU DI LAP DENGAN KAIN BERSIH.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Equipment and utensil PKN 7

                        EQUIPMENT AND UTENSIL 1.        NAMA : SOUP TURIN  ...