1.
NAMA : VEGETABLE KNIFE
a.
FUNGSI : DIGUNAKAN UNTUK
MEMOTONG SAYURAN.
b.
MATERIAL : STAINLESS STEEL
c.
CARA MEMBERSIHKAN : DI CUCI
DENGAN MENGGUNAKAN AIR SABUN DI BILAS LALU DI LAP KERING.
2.
NAMA : RICE COOKER
a.
FUNGSI :DIGUNAKAN UNTUK MEMASAK NASI
b.
MATERIAL : STAINLESS STEEL
c.
CARA MEMBERSIHKAN : LOYANGNYA
DI BERSIHKAN MENGGUNAKAN AIR SABUN DI BILAS LALU DI LAP KERING, UNTUK BODY DI
BERSIHKAN DENGAN MENGGUNAKAN LAP KERING.
3.
NAMA : STEAMER
a.
FUNGSI : DI GUNAKAN UNTUK
MENGUKUS MAKANAN, MENANAK NASI DLL
b.
MATERIAL : STAINLESS STEEL /
BESI / LOGAM
c.
CARA MEMBERSIHKAN : DIBERSIHKAN
DENGAN MENGGUNAKAN AIR BERSIH LALU DI LAP DENGAN KAIN BERSIH.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar