Minggu, 28 Juni 2020

Equipment and utensil PKN 6

                           EQUIPMENT AND UTENSIL



1.       NAMA : VEGETABLE KNIFE

 

a.       FUNGSI : DIGUNAKAN UNTUK MEMOTONG SAYURAN.
b.      MATERIAL : STAINLESS STEEL
c.       CARA MEMBERSIHKAN : DI CUCI DENGAN MENGGUNAKAN AIR SABUN DI BILAS LALU DI LAP KERING.

2.       NAMA : RICE COOKER


 

a.       FUNGSI :DIGUNAKAN  UNTUK MEMASAK NASI
b.      MATERIAL : STAINLESS STEEL
c.       CARA MEMBERSIHKAN : LOYANGNYA DI BERSIHKAN MENGGUNAKAN AIR SABUN DI BILAS LALU DI LAP KERING, UNTUK BODY DI BERSIHKAN DENGAN MENGGUNAKAN LAP KERING.

3.       NAMA : STEAMER


 



a.       FUNGSI : DI GUNAKAN UNTUK MENGUKUS MAKANAN, MENANAK NASI DLL
b.      MATERIAL : STAINLESS STEEL / BESI / LOGAM
c.       CARA MEMBERSIHKAN : DIBERSIHKAN DENGAN MENGGUNAKAN AIR BERSIH LALU DI LAP DENGAN KAIN BERSIH.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Equipment and utensil PKN 7

                        EQUIPMENT AND UTENSIL 1.        NAMA : SOUP TURIN  ...